Det är viktigt att hitta rätt veterinär

25 feb 2015

Hund

En veterinär i Ängelholm är djurens doktor, den person vi vänder oss till när våra djur – husdjur eller lantbruksdjur – behöver vård. Det handlar såklart inte bara om sjukvård utan också om friskvård, för att djuren ska leva så friskt och fint som möjligt under den tid vi ansvarar för dem.

En utökning av familjen

Husdjur blir snabbt familjemedlemmar. Få är de som inte minns en hund, en katt eller en kanariefågel från sin barndom, som höll oss sällskap och gav livet lite extra färg. Alla är inte djurmänniskor, men många av oss är, och kan inte tänka oss ett liv utan kontakt med djur.

Vilket djur gillar du?

När det kommer till husdjur så har vi alla olika preferenser – som med allt här i livet. Vissa älskar luddiga små kaniner, andra stora hundar som kräver en hel del motion, och några föredrar ormar och ödlor. Oavsett om man har häst, kor, höns, en hund, katt eller ödla, så är ansvaret för djuret detsamma. Man måste ha kontakt med en veterinär som kan ta hand om ens djur om en olycka inträffar, som kan ge det sina förebyggande läkemedel (vacciner etc.), och som kan vårda det när det börjar bli gammalt, så att den sista tiden på jordelivet ska få bli så behagligt och fint som möjligt.

En bra veterinär – djurägarens ansvar

Ett djur älskar sin ägare villkorslöst, och förtjänar ett värdigt liv om för ingen annan anledning så för just den kärlek det ger en. Ett sätt för oss människor att ge tillbaka den kärlek vi får från våra fyrbenta (eller tvåbenta för den delen) vänner är att se till att ha en kompetent veterinär nära till hands i alla lägen. När man skaffar ett husdjur så är det en god idé att samtidigt se till att skaffa en försäkring, så att ett viktigt besök till veterinären aldrig ska handla om huruvida man har råd. Letar du efter en bra veterinär i Ängelholm så rekommenderas Ugglarps gård. Här kan du se deras tjänster

Smidig transport

16 feb 2015

Transport

Transport är att förflytta något eller någon från en punkt till en annan. Vi människor har behövt transportera oss själva och våra tillhörigheter sedan urminnes tider, och vi har varit minst sagt påhittiga för att lösa transportfrågor. Idag har vi kapacitet att transportera oss själva ut i yttre rymden!

Effektiva transporter

När vi genomför transporter idag så är målet att genomföra transporten så smidigt, kostnadseffektivt och snabbt som möjligt, på kortast möjliga sträcka. Det finns många olika transportmedel och olika varianter används av olika anledningar och är olika populära i olika delar av världen. Bland vanliga trasnportmedel finns:

 • Lastbilar
 • Båtar
 • Tåg
 • Flygplan
 • Motorcyklar
 • Bilar
 • Cyklar

Rymdfarkoster och linbanor är också transportmedel, men av mer ovanliga slag. Förr om åren var djur våra vanligaste transportmedel, hästar framför allt, men även åsnor, kor och kameler. Ofta kunde man koppla djuret med en vagn eller släde och på enkelt vis på avsevärt effektivare transport.

Transportföretag

Företag som erbjuder tjänster inom transport kallas Trafikoperatörer, eller Logistikföretag. Logistik handlar om att få ting att förflyttas på ett smidigt sätt. När du behöver transportera varor eller gods så är det vettigt att kontrollera alternativ och priser i förväg. Det finns väldigt många transportalternativ idag, och olika alternativ lämpar sig för olika saker. Ska man skicka bud i Malmö så använder man sig högst troligt av ett annat transportbolag än om man ska skicka en container med varor från Stockholm till Singapore. Alla transportbolag har sina specialiteter och idag är konkurrensen stor och priserna helt okej.

Idag håller man på att försöka att ytterligare effektivisera transporterna genom att upprätta inloggningsbara portaler där såväl transportfordon som transportkunder kan logga in och i realtid kontakta varandra. På så vi kan såväl tomma transportfordon minska som transportkostnaderna.

Hudbristingar, varför händer det och vad kan man göra åt det?

29 nov 2014

Det som normalt kallas hudbristningar visar sig som tunna streck i huden. Strecken eller strimmorna är ofta ljusare eller lila / rödaktiga. Men hur många har dem, varför får man dem samt går de att ta bort? Det finns mycket fakta om hudbristningar på nätet. Sidor som Umo.se, hudbristningar.com, 177.se samt netdoktor.se beskriver vad de är samt lite om hur man ta bort dem. Med hjälp av insamlad fakta kombinerat med det jag redan kan jag ge en översiktlig bild om fenomenet. Hudbristningar bildas när det mellersta hudlagret sträcks ut för mycket. När huden sträcks ut mer än vad den tål bildas det små blödningar och inflammation. Blödningarna tillsammans med inflammationen skapar rödlila strimmor eller streck på huden. Detta kallas för nybildade bristningar.

Allt eftersom huden läker förändras utseende på bristningarna. När blödningarna och inflammationen läker bildas det ärrvävnad, och de rödlila strecken blir allt ljusare. När läkningen är helt klar antar de en ton som oftast är ett par nyanser ljusare än den omgivande huden.

Likt allt som har med kroppen att göra skiljer sig det mycket mellan person still person hur lätt det är att få hudbristningar samt hur väl de syns. Om kroppen har god läkeförmåga och elasticitet är betydligt svårare att få hudbristningar.

Det är väldigt många personer som har hudbristningar. Man kan få dem i samband med graviditet och när man växer i puberteten. De grupper som oftast får hudbristningar är gravida kvinnor och ungdomar i puberteten samt tonåren. Mer än tre fjärdelar av alla kvinnor får bristningar på magen. Ungdomar i tonåren och puberteten kan få hudbristningar i samband med att de växer snabbt. Personer som genomgår snabb viktökning kan även få bristningar när huden inte hänger med. De vanligaste plasterna på kroppen där man får hudbristningar är mage, lår, bröst samt rumpan.

Även kroppsbyggare kan få hudbristningar. Om du snabbt ökar i volym i samband med träning kan huden töjas ut mycket och bristningar uppträda. De syns ofta på överarmar samt axlar.

Bristningar som bildas tidigt i livet som exempelvis i samband med puberteten försvinner oftast inom ett par år. Kroppen läkeförmåga är mycket god i tidigt i livet och läker ofta snabbt ut eventuella hudbristningar. I de flesta fall försvinner de helt, men även om de inte försvinner syns de väldigt lite. Om du har fått hudbristningar senare i livet kommer de troligen att vara mer synliga.

För de flesta är inte hudbristningar ett särskilt stort problem, men det finns ett par metoder att reducera synligheten eller ta bort dem helt. Trots att metoderna kan ge mycket bra resultat finns det ingen metod som kan garantera att de försvinner helt. Den enklaste och billigaste metoden är krämer och salvor. De kan under rätt förutsättningar ge utmärkta resultat. Kräm /salva fungerar bäst mot nya hudbristningar som fortfarande har en röd eller lila ton. Salvor och krämer är den skonsammaste metoden och är snäll mot huden, men anses vara mindre effektiv än andra metoder som kemisk peeling eller laserkirurgi. De två sistnämnda metoderna är bättre för att åtgärda äldre bristningar.

Tips för crosstrainer, löpband eller motionscykel

24 nov 2014

Några tips för dig som funderar på att köpa träningsutrustning att ha hemma.

Idag finns det ju en uppsjö av olika mer eller mindre skrymmande och avancerade träningsredskap för den som vill träna hemma. Här tänket jag ge tips om tre huvudtyper:

Crosstrainern är ett träningsredskap som blivit mycket populärt senaste tiden. Den är en blandning av ett löpband, en konditionscykel och en steppmaskin.

Några tips när du skall köpa crosstrainer:

 • Vilken steglängd? Den böra vara minst 30cm för att man ska få en elliptisk rörelse så att träningen blir effektiv. Ju längre man är desto större steglängd behöver man.
 • Om crosstrainer skall användas av flera personer t.ex. en hel familj – väl då en med en steglängd anpassad efter den längsta personen och att fotplattorna är justerbara i längsled
 • Hur mycket motstånd kan den ge som max? Det är vikten på svänghjulet som avgör det och motståndet styr hur effektiv träningen kan bli
 • Vilka typer av motstånd finns det – för- resp. Nackdelar

  • Det enklaste är mekaniskt motstånd med ett enkelt vred som reglerar motståndet och i fasta lägen
  • Nästa nivå är motorassisterat motståndsreglering – och då kan man ha olika datorstyrda träningsprogram
  • Slutligen elektromagnetisk motståndsreglering - den ger en mer exakt reglering och även där kan man ha datorstyrda träningsprogram som snabbt kan ändra karaktärer och ge en mer omväxlande träning

 • Glöm inte bort att ett sådant här träningsredskap behöver lite underhåll då och då för att fungera bra, bl.a. kan drivremmen behöva bytas och byta batterier till displayen.

Några tips när du skall köpa löpband:

 • När man väljer löpband – se till att själva löpytan är minst 40cm bred
 • Längden på löpbandet beror på din steglängd samt hur fort du springer
 • Gymmens storlek på löpbanden brukar ligga på 51 x 150 cm
 • Ju mer du väger desto starkare behöver motorn vara – har du normalvikt behöver du inte tänka på den saken
 • Om du är en mer rutinerad löpare så bör löpbandets hastighet kunna höjas till minst 16km/tim
 • Ett löpband behöver inte lika mycket underhåll som crosstrainern, men det kan vara bra att efterdra skruvar efter en tids användning
 • Ytan mellan löpbrädan och bandet som rör sig kan behöva smörjas med silikonolja, tex 1-2 gånger per år

Tips när du skall köpa motionscykel:

 • Det första man bör kolla är att storleken och sadelhöjden är anpassad efter din längd
 • Skall den användas av flera personer t.ex. hela familjen, välj då en med sadelhöjd som är anpassad för den längsta personen
 • Precis som med crosstrainern så är vikten på svänghjulet avgörande för hur effektiv träningen kan bli
 • Motionscykeln har samma typer av motståndsreglering som crosstrainern
 • Då det gäller underhåll – kontrollera och efterdra vid behov skruvar, byt batterier i displayen och även här kan drivremmen så småningom behöva bytas och smörj rörliga leder.

Ett bra ställe att köpa crosstrainers, löpband, motionscykel (och även andra träningsredskap) är webbshopen Sporttema. De har ett stort och bra sortiment, riktigt snabba leveranser och bra service och ofta kampanjpriser.

Bra hårvård för alla hårtyper

6 nov 2014

Om du vill ha ett fint hår kan det behövas ganska mycket vård och kärlek. Vårat hår påverkas väldigt mycket hur kroppen mår vilken kost vi äter. För att nå den lilla extra biten behöver håret dessutom omvårdnad med bra hårvårdprodukter. Men det kan vara väldigt svårt att välja eftersom det finns ett enormt utbud av olika sorters produkter. Vad som komplicerar det ytterligare är att olika hårtyper har särskilda specialanpassade hårvårdsprodukter. För att hjälpa en i valet vilka produkter som passar kan en guide vara på sin plats. Det finns mängder av guider på nätet, bland annat på schampo.org.

Ett bra grundläggande hårvårdspaket består av schampo och balsam som passar dig. Du kan även komplettera med en inpackning som vårdar håret efter tvätt. Gör även hårbehandlingar med hårolja eller likande kurer med jämna mellanrum. För dig med fett hår ska du helst ha milda schampon som tvättar bort flottigheten skonsamt utan att torka ut hår eller hårbotten. Tvätta håret lite mer sällan, när håret är väldigt flottigt räcker var tredje dag. När håret börjar bli normalt kan du börja tvätta det oftare. Komplettera även med produkter som hjälper mot flottigheten. Testa även att använda torrschampo mellan tvättar.

Om du har torrt hår ska man tillföra bra oljor och fukt. Håret är ofta skört, strävt, slits lätt samt saknar elasticitet. Schampo och balsam ska tillföra fett i form av bra oljor och fukt för att bygga upp håret igen. Välj helst ett milt schampo. Komplettera även med håroljor eller inpackningar med jämna intervaller. I schampo och balsam ska du leta efter ingredienser som olivolja eller tea trea oil.

Skadat hår är strävt, styvt samt saknar glans. Det kan finnas många anledningar till varför håret är skadat men intensiva hårbehandlingar och kemikalier ibland annat hygienprodukter är två vanliga anledningar. Om håret är riktigt slitet kan de leda till håravfall eller att de bildas stora tovor som är nästa omöjliga att kamma ut. Det kan vara svårt att reparera om håret är mycket skadat, då är bättre att klippa det och ta väl hand om det nya. För att vårda skadat hår behöver du hårvårdprodukter med stärkande och vårdande ingredienser som reparerar. Återfuktande ämnen kan ge tillbaka lite av den tidigare glansen. Leta efter produkter med mycket vitaminer, proteiner, oljor samt honung. Komplettera med intensivt vårdande balsam. Använd gärna håroljor eller inpackningar ofta, det tillför håret näring och hjälper att bygga upp det. Det som kallas normalt hår, det vill säga att har ett naturligt hår som inte är slitet eller torrt samt topparna är hela. Normalt hår kräver ingen särskild vård utan använd produkter som bevarar den naturliga glansen. Försök även att välja milda schampon för normalt hår, det minskar sannolikheten att håret ska bli slitet eller skadat.

Tunt och fint hår kan föra med sig ett par olyckliga konsekvenser. De tunna hårstråna gör att håret ser platt ut och på grund av flygigheten kan det vara svårt att styla. Många som har tunt hår vill gärna ha mer volym och fyllighet, detta kan delvis hjälpas med rätt hårdvårdsprodukter. Det finns en rad schampo och balsam som ger håret mer volym. När du stylar kan du använda mousse eller hårspray för att få extra volym. Om du vill ha tjockare hår kan du pröva att äta mer protein eller använda några av de många kosttillskotten som är utformade för håret.

Bildelar

9 sep 2014

bilEn bil består av mängder med olika bildelar, allt från framlykta till avgasrör där bak. Oavsett vilken funktion de olika bildelarna fyller och vilket syfte de har är de alla lika viktiga för att bilen ska anses vara ett säkert färdmedel. Är en bildel sönder kan man krasst säga att resten av bilen inte är mycket bättre än den trasiga bildelen. Så länge man köper de när resten av bilen är intakt kan man hålla kostnaderna nere relativt mycket. Har bilen redan hunnit gå sönder kan arbetstiden för en mekaniker bli längre, och därför också notan högre.

Bilen är för många en väldigt viktig del av vardagen, och att den fungerar är en förutsättning för att vardagen ska fungera på bästa sätt. Föreställ dig bara en morgon som redan varit lite i stressigaste laget. Väckarklockan ringde inte, morgonkaffet spilldes ut över hela golvet och en av barnets favoritflingor var slut. Ungarna sitter hopklämda i bilens baksäte och väntar på att den ska ta de till dagis, och du själv hoppas på att inte komma allt för sent till det där otroligt viktiga morgonmötet. Du håller tummarna för att den där lampan som lyste sista du använde bilen nu ska ha slocknat. Istället blev det precis tvärtom. Bilen ger ifrån sig några kraftiga hostattacker men vägrar starta. Du ser morgonmötet rinna ut i sanden och istället får du ringa en bilmekaniker som får komma på en gång. Därför kan det vara bra att lägga ner lite tid, pengar och kärlek på bilen innan den kommer till den punkten att den inte fungerar över huvud taget.

Att ha alla bildelar intakta och på rätt plats kan verkligen vara A och O för en bil, och för en hel vardag. Det kan vara skillnaden mellan en bekväm morgon och en hel dag som man helst bara vill dra något gammalt över. För personer som pendlar med bil varje dag fram och tillbaka till jobbet kan det vara extra skönt om alla bildelar fungerar som de ska. Det kan räcka med att AC: n inte fungerar som den ska för att flera timmar av dagen ska bli helt outhärdlig. Dessutom kan det vara svårt att sälja en bil som har ett problem, även om det är ”lyxproblem” som i fallet med AC: n. Vill man dessutom ge bilen en liten extra bekvämlig touch finns det många bildelar som gör varje bilfärd lite extra rolig, till exempel en fm-sändare eller en mugghållare för morgonkaffet. Bildelarna går ofta att köpa helt separata och kostar inte mycket.

Varför ska man köpa e-cigg?

21 jul 2014

EciggMed en e cigg kan du vara på väg bort från vanliga cigaretter du. Du kan i stället njuta av att röka var du vill utan att det luktar eller att det stör någon alls. Det finns de som använder en e-cigg helt och hållet i stället för en vanlig cigarett och det finns de som använder den för att trappa ner på sitt vanliga rökande. Att köpas en elektronisk cigarett kan vara en mycket smart investering.

Vad är fördelen?

En c-cigarett har fler fördelar än bara en. De fördelar som bland annat finns är:

 • Du kan röka var du vill
 • Du luktar inte nikotin eller rök
 • Röken/ångan är ofarlig
 • Du tjänar på att röka e-cigg
 • Du kan sluta röka vanliga cigaretter

Om du köper e cigaretter så kommer du inse att det är en smart lösning och ett bra sätt att sluta röka på. Som sagt du kommer kunna ta upp en e-cigg var du vill, när du vill utan att tänka på rökförbud. Du slipper stinka av gamla fimpar och sur rök samt du kommer att tjäna på att använda den. Dina kläder, din hud och ditt hår kommer att lukta gott igen. Att trappa ner och sedan sluta helt är enkelt med hjälp av elektroniska cigaretter.

Vad är en elektronisk cigarett?

Själva c-cigaretten består dels av ett batteri, en vätskebehållare med olja som är smaksatt, e-juice med ett annat ord, samt en förångare som gör att värme skapas. Denna värme gör att e-juicen blir till en slags ånga som man sedan drar ner i lungorna precis som man gör när man rökar en vanlig cigarett. Det finns flera smaker att välja på när det gäller e-juicen allt från frukt till vanlig tobakssmak. Det finns även annorlunda och lite udda smaker som mint och lakrits för den som gillar det.

Skapa nya världar med fototapeter

17 jul 2014

FototapetSätt personlig prägel med enkla medel

Vi skandinaver älskar tapeter. I många andra länder världen över är det betydligt vanligare att man rätt och slätt målar sina väggar inomhus, men hos oss lever traditionen med tapetklädda väggar starkt kvar. Och det är ju inte så konstigt, för tapeter är ett kraftfullt sätt att skapa stil och värme i ett rum - och med fototapeter tas detta till nya nivåer.

När man ska tapetsera med fototapeter så finns det ett väldigt stort urval att sålla bland, men skulle man ändå inte hitta en fototapet att förälska sig i så kan man lika bra ta saken i egna händer. Med bara några musklick kan man ladda upp ett eget foto på tapetstore.se, som de sedan producerar en perfekt fototapet av - anpassad efter dina måttangivelser. Mer personligt än att tapetsera ett rum med ett eget fotografi blir det inte.

Fototapeter för alla rum

I ett hem, eller på en arbetsplats, finns det i regel flera olika rum, som fyller olika syften. Hos Tapetstore finns tapeter för alla rum:

 • Vardagsrum
 • Sovrum
 • Kök
 • Barnrum
 • Garage
 • Kontor

Det är bara att dyka in i det rika bildarkivet och börja processen med att välja fototapet. När valet är gjort lägger man sin beställning och på nolltid kommer leveransen hem till dig. Frakten bjuder Tapetstore på.

Garanterat nöjd

Med sin generösa Nöjd kundgaranti lämnas inget utrymme för dig att bli missnöjd med dina fototapeter från Tapetstore. Skuller du av någon anledning bli missnöjd med din beställning så kan du skicka tillbaka den, och görs detta inom 14 dagar så återbetalar Tapetstore hela orderbeloppet. Det enda du själv får stå för är returfraktkostnaden (såvida returen inte beror på produktionsfel).

Tapetstore är ett svenskt företag med produktion i Sverige; ett företag som står för kvalitet, service och prisvänlighet.

Köpa Ralph Lauren-skjortor i Götet

13 jul 2014

Ralph Lauren är ju som bekant en av världens mest berömda designers, vem känner inte till Polo Ralph Lauren liksom? Även om man inte är modeintresserad måste man nästan ha bott i en sten och levt i ett totalt informationsvakuum för att inte ha koll på märket Ralph Lauren.

Anledning till framgångarna är enkel, förutom ypperlig och välutförd markadsföring så gör Ralph Lauren klockren och snygg design, som ofta är kanske lite tillbakadragen och diskret, men samtidigt snygg. Ralph Lauren är favoriten för den som vill bära märkeskläder men utan att för den delen skylta med det på sjuttiofem olika stället eller att bära något så extravagant att alla stirrar.

Nej, en Polo Ralph Lauren skjorta är ett vackert designverk samtidigt som det inte gör bäraren till en julgran. Det, tillsammans med klädernas höga kvalitet, gör att märket är populärt bland till exempel affärsmän och handlare. Det är representativt men utan att vara för mycket.

Hur som helst, var kan man köpa Ralph Lauren-skjortor i Göteborg? Ja, enligt våra källor så finns det faktiskt bara tre butiker som har Polo Ralph Lauren skjortor Göteborg, det rör sig om Design Only i Nordstan (Götgatan 10), Ströms på Kungsgatan 27-29 samt Ted Bernhardtz på Järntorgsgatan 8. I dessa butiker kan du alltså få tag på sin snygga Polo Ralph Lauren skjorta i Göteborg!

Så passa på när du är ute och shoppar - nu vet du var du kan handla dina Ralph Lauren-skjortor i Götet. Tre olika butiker gör att det är värt att ta en titt i alla, eftersom alla har olika reor på olika tider.

Professionell städfirma i Stockholm

16 jun 2014

StädningLägg din dyrbara tid på viktiga saker

I en tid där en stor del av människorna i samhället upplever att de knappt hinner med sig själva är det dags att börja prioritera rätt. Arbete, familj, hälsa och fritid är alltid högst upp på allas prioriteringslista, och ändå är det mycket som inte hinns med - för att man måste ägna sig åt "måsten".

Ett klassiskt "måste" i vardagen är städning. För att ha en trivsam vardag måste hemmet hållas rent och fint, annars finns det hela tiden något som stör i bakgrunden. Städning kräver tid och denna tid måste tas från något - något som med all säkerhet är roligare eller viktigare än just städningen i sig.

Genom att med jämna mellanrum ha en professionell städfirma som kommer och städar ens hem så frigör man dyrbar tid - och man slipper ägna sig åt tråkiga sysslor. Tack vare RUT-avdraget är dessutom städtjänster bara hälften så dyra som förr - så priset är lågt.

Städenergi erbjuder skräddarsydda städlösningar

Allt fler hoppar på tåget och köper hemstädning i Stockholm och har man en gång börjat njuta av denna fantastiska grej så är det väldigt svårt att sluta - och varför skulle man? I hemstädning från Städenergi ingår allt som du själv begär, t ex:

 • Fönsterputsning
 • Toalettrengöring
 • Köksrengöring
 • Dammtorkning
 • Rengöring av golv
 • Storstädning
 • Flyttstädning

Städenergi är ett flexibelt städbolag som gör allt de kan för att anpassa sina tjänster efter just dina behov.

Miljövänlig städning

Som städfirma är det väldigt viktigt att man har en väl genomtänkt miljöpolicy, särskilt eftersom just städkemikalier står för en stor del av den negativa miljöpåverkan som har fått fortgå under så lång tid.

Städenergi använder sig bara av Svanen- eller andra former av miljömärkta städprodukter. Man har också policys som går ut på att minimera transporter och användandet av engångsprodukter. Att välja Städenergi som städhjälp är att göra ett medvetet val för en hållbar framtid.

Smärtfri dränering Stockholm

29 maj 2014

Du kan besöka vilket byggforum som helst online för att få läsa skräckhistorier om markarbeten som blev till mardrömsprojekt där huset började halta på grund av att man grävde på helt fel sätt. Den som behöver dränering i Stockholm ska se till att vända sig till ett företag med rätt erfarenhet och kunskap som till exempel AK Entreprenad. Marken omkring Stockholm kan vara riktigt lurig med sten, rötter och så närhet till saltvatten vilket medför risk för saltvatteninträngning i mark och eventuella brunnar. Vill man ha en smärtfri dränering så gäller det att välja rätt, och även att vara medveten om hur arbetet kommer att utföras.

Varför dränera?

När man utför en dränering så är det inte alltid så att detta beror på att man redan fått problem med vattenansamlingar vid husets grund. Det kan mycket väl vara så att man inser att det finns en risk för kommande problem med fukt och då gäller det att kontakta ett företag som erbjuder dränering i Stockholm och som kan utvärdera hur man på smidigaste vis kan utföra arbetet. Tanken med dräneringen är att man ska skydda sitt hus och se till att vatten i marken leds bort från det. Det här gör man med rätt gräv-teknik, kanaler och material som man lägger ner i marken.

Olika mark, olika behov

Det är mycket viktigt att förstå att olika mark innebär olika typer av arbete. Man kan inte jobba på samma sätt ens i angränsande kommuner i Stockholmsområdet då marken kan skilja sig en hel del. En annan sak att tänka på är hur nära huset man kan gräva och hur djupt utan att detta leder problem med husets stabilitet. Vill man ha en smärtfri dränering Stockholm så gäller det alltså att jobba med an entreprenör som kan markabeten i denna region och som har maskinerna som krävs för att snabbt bli klar med jobbet. Planerar man på rätt sätt så ska detta inte behöva bli alltför tidskrävande samtidigt som man tar ett steg som ger säkerhet och ett välmående hem för många år framöver.

Bra tips när du ska bygga om i Malmö

24 maj 2014

Bygga omAtt bygga om och renovera i sitt hem i Malmö kräver en hel del planering och eftertanke. Oavsett hur litet eller stort ditt byggprojekt är så är något av det viktigaste att tänka på att göra rätt från början. Att ha bra kunskap i det byggnadsprojekt du tänkt ge dig på är något som är lika relevant oavsett om du är hemmafixare eller proffs. Utöver kunskap så behövs givetvis bra byggmaterial och detta kan du få hjälp med i en välsorterad bygghandel.

Hitta rätt material för ditt byggprojekt

Ska du bygga till en veranda till sommarstugan, renovera om badrummet eller slå ut några väggar för att få luftigare utrymme? Byggnadsprojekt finns i många olika varianter och när du söker efter rätt hjälp med detta så kan en heltäckande byggnadsfirma vara bra att vända sig till. En heltäckande byggfirma har ofta ett gediget sortiment av material för olika typer av projekt. De kan därför hjälpa dig att hitta det material du behöver oavsett om det gäller VVS och våtrum eller byggnadsmaterial för utomhusbruk eller husets övriga rum. Ofta har en välsorterad bygghandel kunskap och erfarenhet och kan därmed hjälpa dig att svara på frågor och som leder dig vidare i ditt projekt på rätt sätt.

Kompetens utifrån

En fördel med en välsorterad och heltäckande bygghandel är också att de ofta har ett bra kontaktnät när det gäller kompetens som kan behöva hyras in utifrån. Ska du göra ett mer omfattande byggnadsprojekt så kan de därför bistå dig med rätt kontakter i form av till exempel snickare, installatörer, montörer och målare.

Våga erkänna att du behöver hjälp

Vem har inte agerat den kaxiga snubben som "ska fixa själv" vilket sedan slutat i katastrof (eller åtminstone ett mindre missöde). Otaliga skämtsamma reklaminslag har gjorts på temat glada amatör-ska-fixa själv vilket slutar i ett dråpligt misslyckande där familjemedlem får trösta. Bli inte en av de tragiskomiska typerna som tar på sig mer än han kan hantera. Erkänn att du inte har den kunskap som krävs inom bygg och våga be om hjälp! Detta kommer gynna både dig och ditt byggprojekt i Malmö. Ta hjälp av: byggmalmö.net

Ljudisolerande fönster

21 maj 2014

FönsterNågot jag tänkt på flera gånger under veckan är alla fönsterrenoveringar som görs på bostadshusen häromkring. Jag såg det idag igen när jag var ute på min dagliga powerwalk, framför en av byggnaderna stod en stor lastbil med texten "Fönsterrenoveringar" i neonrosa skrift (jag minns tyvärr inte vad företaget hette). I en av byggnaderna verkade det som att alla fönster skulle bytas ut då det stod ett stort antal lutade mot husväggen. Min nästa fråga blev givetvis när eller "om" fönster på vår byggnad ska renoveras och bytas ut. Tidigare har jag haft turen att bo i hyresrätter där fönster alltid varit täta. Jag har aldrig haft problem med att det dragit kallt eller varit besvärligt på annat sätt. Hos min nuvarande hyresvärd, Stena fastigheter så har jag tänkt på att fönstren verkar vara av betydligt sämre kvalitet då de släpper in ganska mycket buller och oljud. I helgen var det fest på gården och eftersom jag har fönster just in mot gården var det ganska störande. Sällskapet som festade hade satt upp lappar i god tid och det var verkligen inget fylleslag ändå var det som att ljudet "studsade" mellan husväggarna och blev högre än det nog egentligen var. Det var givetvis helt omöjligt att somna (trots öronproppar) och eftersom jag skulle upp tidigt och jobba så var det inte så roligt. Något annat som gör att jag tror att det är dags för en renovering av fönstren i mitt bostadshus är att det drar väldigt kallt, man märker det speciellt på vintern. Folk brukar klaga på det och jag brukar få erbjuda både raggosckor och extratröjor till dem som kommer på besök till mig under vinterhalvåret. Ett annat problem med detta är att jag aldrig haft så höga elräkningar som när jag flyttade hit.

Behöver du anlita en fönsterexpert? Morups fönster ställer alltid upp!

Jag har tyvärr inte någon vidare koll på eller kontakt med mina grannar här men nu har jag bestämt mig för att fråga första bästa granne om hur de upplever det med sina fönster. Nästa steg blir att kolla med fastighetsvärden om ett fönsterbyte är planerat. Är det inte det så får jag väl helt enkelt flytta till ett av husen där jag VET att fönstren är ljudisolerade och täta.

Handla dockor online

1 maj 2014

dockorDockor i leken

Många barn tycker om att leka med dockor, det ska matas, bytas blöja, bytas kläder och pysslas om. Barnet reflekterar den vård det mottar från sina egna föräldrar och överför det på sin docka.

Det finns förstås fler sorters dockor än bara bebisimitationerna, alla nedanstående kategorier är egentligen olika typer av dockor - mänskliga avbilder:

 • Barbie
 • Monster High
 • Klippdockor
 • Marionetter
 • Playmobilfigurer
 • Actionfigurer

Barn kan leka med dockor långt upp i åldrarna. Vanligtvis börjar de när de är runt året, men sedan kan de fortsätta ända upp i tonåren med sina docklekar. Visst ändrar lekarna form hela vägen, men konceptet att vilja leka med människoavbilder och imitera mänskliga relationer är i grunden detsamma.

Satsa på prisvärd kvalitet

Det är långt ifrån alla barn som njuter av docklekar, vissa föredrar att leka med nallar, bilar eller bollar. Oavsett vad barnet ifråga har för preferenser så kan man nu handla alla de finaste leksakerna på den nyöppnade sajten leksaker.se.

Leksaker.se erbjuder leksaker till riktigt pressade priser. Att kunna handla kvalitetsleksaker billigt är en ynnest eftersom just kvalitet är något man verkligen bör satsa på till sina barn. Hellre få riktigt fina leksaker av hög kvalitet än en massa billiga saker som man ändå måste slänga och köpa nya efter bara ett kort tag. I längden tjänar man absolut på kvalitet och eftersom barn lätt fäster sig vid sina saker så är det verkligen bra om de håller.

Inte bara dockor

Det är långt ifrån bara dockor som finns att köpa till förmånliga priser på leksaker.se - här finns allt det bästa bland barnens favoriter till riktigt schyssta priser, från billiga bilar till prispressade pussel och billigt Lego.

Vad är inne och vad är ute?

7 apr 2014

KakelSnart är det dags för oss att göra om vårt badrum. Härligt! Skönt att bli av med de gul-bruna färgtonerna som finns där inne just nu. Vi tog hjälp av Pronto Kakel i Malmö! Härliga färgval á la 70-tal, haha! Förstår inte riktigt hur man tänkte när både plastmatta, tapeter, badkar, handfat och toalett går i samma nyanser?! Men så går det kanske när en viss färg är populär. Eller? Bara för att detta årets färger är lila och rosa så hade vi ju aldrig kaklat vårt badrum i dessa färger!

Man måste ju tänka lite framåt också. Även om vi hade velat ha en häftig färg på kaklet på väggarna, typ röd eller turkost, så kommer vi inte att välja det. Hellre att det blir stilrent och att det passar andra människor ifall man vill sälja huset en dag, än att det avskräcker. Man vill ju inte att potentiella köpare tänker att ?det här kan vi inte leva med, nu måste vi tänka på att ha pengar över till att renovera badrummet igen?. Man kan ju alltid piffa till med handdukar i härliga färger istället. Och med blockljus, duschdraperiet, tvålflaskor, matta, tvättkorgar med mera. Bara fantasin som sätter stopp. Och mannen! Ahaha!

Vad ska vi då välja?

Svart och vitt lär väl aldrig gå ur tiden. Kanske ska man satsa på det i badrummet? Men det känns ju lite stramt ändå. Grått är ju också snyggt. Finns dessutom så himla mycket att välja mellan numera. Olika storlekar på kakel, olika nyanser och massvis av olika material. Jag och mannen kommer att bli ovänner om det här ju! ;)

Jag tror att det i slutändan kommer att bli någon sorts grå nyans på golvet och vitt kakel på väggarna. Kanske att vi vågar slänga till med en annan sort på en del av väggen, typ ovanför toaletten eller vid handfatet. Då kan man ju välja någon gråaktig sten kanske, eller något schackrutigt mönster. Men ändå stilrent och inte något färgglatt. Och kanske att man vågar sig på en svart toalett? Hade ju varit lite häftigt faktiskt. Och det går ju att byta ut hyfsat lätt till en vit ifall man skulle vilja det i framtiden. Måste implementera detta hos min bättre hälft nu. Tjingeling!

← Äldre inlägg