Stora skillnader mellan led ramper

Letar du efter en led extraljusramp som verkligen håller måttet och fungerar i extrema arbetsmiljöer? Det är det nämligen många som gör och det finns egentligen bara en lösning på detta problem, och det stavas Vision. Det amerikanska företaget som tagit världen med storm levererar belysning till militärer, regeringar och polismyndigheter runt om i världen. Lamporna uppfyller högsta tänkbara kapslingsklass och använder PMMA (härdat polykarbonat) glas som knappt går att ha sönder. Detta är nämligen samma typ glas som används som flygplatsfönster och är betydligt mer tåligt än övriga glas varianter. 

Extraljus tillverkade i USA

Led lamporna designas i North Carolina i USA och tillverkas i Sydkorea i fabriker som också ägs av samma företag. Både extraljus, arbetsbelysning och strålkastare tillverkas på löpande band och varumärket har snabbt vuxit sig till att bli världsledande inom sin bransch. Amerikanerna har ett helt annat tänk både vad gäller kvalitet och livslängd och garanterar att produkterna håller i hela 50 000 timmar. Deras led extraljusramper är väldigt kraftfulla och levererar ett högt lumenflöde tack vare specialanpassad optik som tagit många år att utveckla.

Se upp för kopior

Räckvidden lämnar konkurrenterna långt bakom sig i fältet trots stenhård konkurrens från flera olika håll. Värt att nämna är dock att det finns en del produkter på marknaden som ser likadana eller snarlika ut som Visions produkter men som inte alls är av samma kvalitet. Asiatiska tillverkare försöker ivrigt att dra nytta av detta men som konsument bör man absolut undvika billiga kopior som finns ute på marknaden. När det gäller extraljusramper så bör man inte vara dumsnål då monteringen i sig oftast kostar mer än själva ljusrampen.  

31 Aug 2016