Vape - istället för en cigarett

Alla som röker och som någon gång försökt sluta kan vittna om hur svårt det är. Att bara kasta paketet och aldrig mer ta ett bloss är det väldigt få personer som klarar av. Då är det bra att det finns olika former av substitut som plåster, tuggummin och sprayer. Men bästa metoden, och bästa hjälpmedlet, är att använda en vape. Den är som en cigarett men utan den farliga röken. 

Så fungerar en vape

En vape har ett batteri inbyggt, och man kan välja att köpa en som är uppladdningsbar eller engångsvape om man vill. Det finns också en behållare som innehåller en vätska där man själv väljer om det ska vara med eller utan nikotin eller med smak som jordgubb eller lakrits eller annat. Inne i vapen finns också en värmeslinga som hettar upp vätskan när man vapar. Den aktiveras oftast genom att man trycker på en knapp. 

Den ångan som bildas saknar de skadliga ämnen som finns i cigaretter men man kan ha i nikotin för att stilla röksuget. Röken är ofarlig både för den som använder en vape och för de runt omkring så länge man inte använder den för ofta och för mycket. 

Man startar sin vape med en knapp, och sedan drar man ett bloss precis som om man röker. Man får då samma känsla som med en cigg, men slipper de risker som det innebär att röka. Vape är ett mycket bra sätt att ersätta ciggen när man vill sluta och att det sen finns goda smaker gör ju inte saken sämre. 

22 Jan 2024