Apputveckling - Mobila appar i en modern värld

apputveckling malmö

Idag är det många företag som tidigare arbetade med utveckling av hemsidor som grundläggande service, som har övergått till mobila appar och apputveckling i första hand. Detta på grund av, eller tack vare, att flera användare av internet har gått över till att sköta allt sitt nätsurfande och användande av internet via mobila enheter. Idag görs över 50 procent av alla sökningar via Internet från mobila enheter såsom surfplattor och mobiltelefoner.

Detta har medfört att det har tillkommit en ny industri som kallas för apputveckling. Här utvecklas det så kallade appar, vilka kan användas i dessa mobila enheter som en del av internet i din mobila enhet. De flesta appar som skapas har idag någon anknytning till Internet. Naturligtvis finns det appar som kan användas offline också. Det finns även appar som inte behöver vara förknippade med en mobil enhet, utan kan installeras på din dator. Dessa brukar då fortfarande kallas mjukvara eller program, men fungerar precis som de appar som finns i till mobila enheter.

En del förväxlar även apputvecklingmalmö.se och appar med de tidigare så funktionerna som kallas widgets. Detta är inte samma saker, utan en app är oftast mer avancerad och kan utföra mer komplicerade funktioner. En annan skillnad är att en widget är något som redan finns på startskärmen på din mobila enhet varje gång du startar den om du aktiverat den en gång. En app är ett litet installerat program i din mobila enhet eller dator som måste startas varje gång du vill komma åt den.

Stor marknad

Idag är apputveckling något som det finns en stor marknad för, och det skapas, tillverkas och produceras appar för alla typer av områden och funktioner. De mest populära appar som idag skapas ligger inom områden som social media, såsom Facebook i telefonen, och till dina epost och bankkonton på Internet samt inom musik och film. Ännu så länge har bara grunden byggts av den stora skyskrapa som kommer att skapas av alla företag som bedriver apputveckling, ungefär som att göra en snöboll under snöfall. Spåret av den snö du tog har snart suddats ut av all den nya snö som faller.

1 Apr 2015