Att hitta flytthjälp på olika sätt

FlyttningAtt flytta kan vara otroligt jobbigt och slitsamt men lika gärna roligt och lättsamt. Allt beror på om man hittar någon som kan hjälpa till med själva flytten. Är man många kan det vara ett riktigt trevligt sätt att umgås samtidigt som får ställa in sig på att bjuda alla flyttvänner på mat efteråt. Ett annat sätt är att anlita flyttfirma.

Vänner

De som har många vänner i den stad de bor i och gärna frågar dem om flytthjälp kan göra det och spara en slant i jämförelse mot att anlita en flyttfirma. Däremot är det näst intill praxis att bjuda de som hjälper till på mat före eller efter flytten. För de som är mycket aktiva på Facebook kan en enkel statusuppdatering innebära att flera kompisar hör av sig och erbjuder flytthjälp.

Flyttfirma

Det andra alternativet är att anlita en flyttfirma vilka går att hitta på internet genom två olika sätt. Antingen söker man på ”flytthjälp + den stad du bor i ” och ringer till några av de första träffarna. För när det gäller flytthjälp skiljer sig priset så pass mycket mellan olika företag att det är klart värt att jämföra priserna. Det andra alternativet är att använda någon av de offertsidor på internet som erbjuder hjälp att hitta flyttfirmor. Man skriver då in när man vill flytta samt från vilken ort och till vilken ort. Denna förfrågan skickas sedan vidare ut till en mängd olika flyttfirmor i din region och du blir snart kontaktad av flera företag som erbjuder dig flytthjälp. Det här är ett mer ekonomiskt och enkelt sätt än att själv ringa runt till flera bolag. Men det kräver att man har tid att vänta in offerterna.

Behöver man däremot hjälp relativt snabbt är det säkrare att ringa direkt till flyttfirmorna.

Eller kanske till kompisarna …

9 Sep 2013