Att köpa julklappar till 50 anställda

JulklappAtt handla julklappar till ens nära och kära är svårt nog, trots att det är personer som man känner bra och vars intressen och önskemål man har rätt bra koll på. Det enda undantaget är väl barn, de är ju bland de enda ärliga människorna när det kommer till julklappar – de säger rakt ut exakt vad de vill ha och lite till. Hur tror ni då det är att handla julklappar till anställda? När de anställda är 50 till antalet? Den första reaktionen är naturligtvis panik – hur i hela världen ska man få det att gå ihop, särskilt när chefen har sagt att han vill att ”gåvorna ska vara roliga” och ”sticka ut”, att det inte funkar ”med en vanlig pralinask eller tråkiga standardgåvor”?

Ja, ni har förstått det rätt, jag blev ombedd (vissa skulle säkert kalla det för beordrad) av min chef att julhandla när den förra julen närmade sig. Det första jag insåg efter att jag lugnat ner mig var att jag aldrig skulle orka med att köpa presenterna i butik. Julruschen är illa nog när man ska handla presenter åt familjen, men att köpa gåvor till 50 pers och göra det i butik? Nej tack!

Internet var alltså min räddning. Jag började googla sidor som erbjöd olika typer av julklappar, och fastnade till slut för Julklappar.nu, en hemsida som specialiserat sig på företagsjulklappar till anställda. Dels hade de ett stort utbud, så det var lätt att hämta inspiration, dels har de specialiserat sig just på företag, vilket ger en extra trygghetskänsla – gåvorna är utvalda av folk som vet vilka krav de högsta cheferna har på julgåvorna till de anställda. Till slut lyckades jag alltså knåpa ihop en fin gåvobeställning och sett till det stora hela tror jag också att de flesta var nöjda – så nu har du ett bra tips ifall din chef väljer ut just dig som ansvarig för julgåvorna detta år!

30 Sep 2013