Att välja solglasögon

Det här med att välja solglasögon är inte det lättaste. Det är mycket saker man ska tänka på. Dels behöver man solglasögon för att skydda sina ögon mot UV ljus vilket är väldigt viktigt. Dels finns det nog ingen annan accessoar som ger så mycket attityd som ett par solglasögon. Därför är det så viktigt att välja ett par som passar dig.

Förutom att de ska skydda mot UV-strålar så är det viktigt att man hittar en bågtyp som passar ditt ansikte. Tänk också på att solglasögonens material och färg kan passa ihop olika bra beroende på vilken ansiktsfärg man har.

En annan viktig aspekt är att dem ska passa din klädstil. Ta inte dina sportsolglasögon ihop med din festkostym, då är du helt fel ute! Det behöver inte vara fel med lite kontraster men det få helt enkelt inte bli för mycket.

Det sista man ska ta ställning till är priset på sina solglasögon. Är du en person som kanske byter stil ofta, då bör du kanske skippa de allra dyraste märken och istället välja ett par ganska billiga solglasögon, för det kan ju vara roligt att byta solglasögon någon gång då och då.

17 Oct 2011