Bildelar

bilEn bil består av mängder med olika bildelar, allt från framlykta till avgasrör där bak. Oavsett vilken funktion de olika bildelarna fyller och vilket syfte de har är de alla lika viktiga för att bilen ska anses vara ett säkert färdmedel. Är en bildel sönder kan man krasst säga att resten av bilen inte är mycket bättre än den trasiga bildelen. Så länge man köper de när resten av bilen är intakt kan man hålla kostnaderna nere relativt mycket. Har bilen redan hunnit gå sönder kan arbetstiden för en mekaniker bli längre, och därför också notan högre.

Bilen är för många en väldigt viktig del av vardagen, och att den fungerar är en förutsättning för att vardagen ska fungera på bästa sätt. Föreställ dig bara en morgon som redan varit lite i stressigaste laget. Väckarklockan ringde inte, morgonkaffet spilldes ut över hela golvet och en av barnets favoritflingor var slut. Ungarna sitter hopklämda i bilens baksäte och väntar på att den ska ta de till dagis, och du själv hoppas på att inte komma allt för sent till det där otroligt viktiga morgonmötet. Du håller tummarna för att den där lampan som lyste sista du använde bilen nu ska ha slocknat. Istället blev det precis tvärtom. Bilen ger ifrån sig några kraftiga hostattacker men vägrar starta. Du ser morgonmötet rinna ut i sanden och istället får du ringa en bilmekaniker som får komma på en gång. Därför kan det vara bra att lägga ner lite tid, pengar och kärlek på bilen innan den kommer till den punkten att den inte fungerar över huvud taget.

Att ha alla bildelar intakta och på rätt plats kan verkligen vara A och O för en bil, och för en hel vardag. Det kan vara skillnaden mellan en bekväm morgon och en hel dag som man helst bara vill dra något gammalt över. För personer som pendlar med bil varje dag fram och tillbaka till jobbet kan det vara extra skönt om alla bildelar fungerar som de ska. Det kan räcka med att AC: n inte fungerar som den ska för att flera timmar av dagen ska bli helt outhärdlig. Dessutom kan det vara svårt att sälja en bil som har ett problem, även om det är ”lyxproblem” som i fallet med AC: n. Vill man dessutom ge bilen en liten extra bekvämlig touch finns det många bildelar som gör varje bilfärd lite extra rolig, till exempel en fm-sändare eller en mugghållare för morgonkaffet. Bildelarna går ofta att köpa helt separata och kostar inte mycket.

9 Sep 2014