Bli hel med tarot

TarotkortVad är tarot?

Tarot skulle kunna beskrivas som en vishetslära, där man tränar sig i visdom. Genom att tolka och tyda de kort som läggs åt en, eller som man lägger åt någon, så lär man sig att läsa av sitt eget inre. De associationer som tarotkorten för med sig talar om för en hur man känner inför det aktuella ämnet - ens tolkning av korten ger ofta en bild av vilken väg man ska välja.

Vem som helst kan lära sig att lägga tarot och vissa har större fallenhet ändra. Det handlar ofta om hur känslig man är. En tarotlek består av 78 kort uppdelade i två grupper som står för två olika saker hos människan. Alla 78 kort är också uppdelade i 4 olika sviter. Att lära sig lägga tarot är inte gjort i en handvändning, det finns oerhört många aspekter att lära sig väga och gör man fel kan det få tråkiga och oseriösa konsekvenser.

Tarot.nu

Tarot.nu är en svensk sajt som beskriver tarot på ett lättförståeligt och ändå tillräckligt ingående vis. Här kan läsa lite om tarotkortens historia och hur tarot ska användas. Man får tips om vad man bör tänka på när man ska lägga tarot och exempel på riktigt bra läggningar. Den som vill lära sig mer om Stora och Lilla Arkanan och de fyra sviterna får massor av matnyttig info på tarot.nu.

Den mest uppskattade tjänsten på sajten är nog ändå möjligheten att komma i kontakt med professionella spådamer som gärna lägger tarotkort åt en via telefon. Känner man sig lite vilsen kan en tarotläggning vara till stor hjälp för att hitta rätt riktning igen och har man drabbats av sorg eller någon annan svår kris kan tarot hjälpa till att bekämpa känslorna av hopplöshet. Vanliga frågor som våra spådamer möter är:

  • Älskar han/hon mig?
  • Är min relation värd att kämpa för eller är det dags att gå vidare?
  • Vad kan jag göra för att förbättra min ekonomi?
  • Karriären - hur bör jag satsa?

Lär dig lägga tarot själv

Vill man själv lära sig lägga tarot så är det till en början viktigt att välja en lek som tilltalar en. Det finns mängder av tarotlekar att välja bland och i specialbutiker kan man ofta välja och vraka tills man hittar den som känns lämpligast för en själv. Det går också att handla tarotlekar online, men det kan vara svårare att hitta rätt känsla om man inte får ta på korten.

Att läsa böcker om tarot är det bästa sättet att lära sig, men vissa föredrar att lära sig med hjälp av en lärare. Sedan är det övning som gäller, för som bekant så är det just övning som ger färdighet. Man bör också inviga sig lite i tarotetik så att man inte använder denna terapiform ovarsamt.

18 Jan 2014