Det är viktigt att hitta rätt veterinär

Hund

En veterinär i Ängelholm är djurens doktor, den person vi vänder oss till när våra djur – husdjur eller lantbruksdjur – behöver vård. Det handlar såklart inte bara om sjukvård utan också om friskvård, för att djuren ska leva så friskt och fint som möjligt under den tid vi ansvarar för dem.

En utökning av familjen

Husdjur blir snabbt familjemedlemmar. Få är de som inte minns en hund, en katt eller en kanariefågel från sin barndom, som höll oss sällskap och gav livet lite extra färg. Alla är inte djurmänniskor, men många av oss är, och kan inte tänka oss ett liv utan kontakt med djur.

Vilket djur gillar du?

När det kommer till husdjur så har vi alla olika preferenser – som med allt här i livet. Vissa älskar luddiga små kaniner, andra stora hundar som kräver en hel del motion, och några föredrar ormar och ödlor. Oavsett om man har häst, kor, höns, en hund, katt eller ödla, så är ansvaret för djuret detsamma. Man måste ha kontakt med en veterinär som kan ta hand om ens djur om en olycka inträffar, som kan ge det sina förebyggande läkemedel (vacciner etc.), och som kan vårda det när det börjar bli gammalt, så att den sista tiden på jordelivet ska få bli så behagligt och fint som möjligt.

En bra veterinär – djurägarens ansvar

Ett djur älskar sin ägare villkorslöst, och förtjänar ett värdigt liv om för ingen annan anledning så för just den kärlek det ger en. Ett sätt för oss människor att ge tillbaka den kärlek vi får från våra fyrbenta (eller tvåbenta för den delen) vänner är att se till att ha en kompetent veterinär nära till hands i alla lägen. När man skaffar ett husdjur så är det en god idé att samtidigt se till att skaffa en försäkring, så att ett viktigt besök till veterinären aldrig ska handla om huruvida man har råd. Letar du efter en bra veterinär i Ängelholm så rekommenderas Ugglarps gård. Här kan du se deras tjänster

25 Feb 2015