Eget rum på vandrarhem i Stockholm

Man kan få fatt i ett eget rum på vandrarhem och bo lika bekvämt som man hade gjort på ett bättre hotell. Det gäller att ta reda på vad som erbjuds av de vandrarhem i Stockholm som man tittar på. Om man vill ha ett eget rum så kanske man måste boka i god tid och för det mesta så får man räkna med att betala lite extra för bekvämligheter som toalett och dusch på rummet. När man är en grupp som vill ha eget rum så blir det enklare men här är det också ett måste att boka i god tid så att enstaka sängplatser i rummet inte redan har bokats av andra.

Eget rum med toalett

Om det är viktigt med egen toalett och dusch på rummet så gäller det att ta reda på om detta kan erbjudas för den typ av rum som du vill ha. Ett klassiskt vandrarhem i Stockholm har inte en privat toalett för varje sängplats. Det är ju detta som drar ner på priset. Numera så är det dock vanligt att vandrarhemmen i Stockholm erbjuder privata lösningar där man kan bo som på ett hotellrum så att man slipper dela dusch och toalett med andra än eventuellt resesällskap. Om ett vandrarhem bara har några få enkelrum med toalett så måste man boka i god tid för att säkra sig om platsen.

Eget rum utan toalett

Det är vanligare att bo på vandrarhem och dela toalett och dusch med andra. Det fungerar som så att man får sitt eget rum som man eventuellt får dela med en annan person, tre andra personer eller fler. De gemensamma duschutrymmena delas upp för män och kvinnor och de påminner lite om det man ser på badhus och gym. Om du väljer eget rum utan egen toalett och dusch så ska du tänka på hur det fungerar att dela dessa utrymmen med andra. Du kan inte förvänta dig att alltid kunna duscha ensam eller att toaletten alltid är ren. Om det här är sådant som du inte står ut med så ska du boka ett rum som även har en toalett och dusch!

Fönster och förvaring

Vill du ha ett rum med fönster? Om du inte ens hade tänkt på denna fråga så är det viktigt att du gör det nu. En del vandrarhem har rum som ligger i källaren. Det här betyder att det inte finns några fönster. Om man bara ska sova i rummet så kanske det inte spelar så stor roll. Med luftkonditionering så får man ändå frisk och sval luft. En annan sak att tänka på då man vill ha sitt eget rum på ett vandrarhem i Stockholm är om man kommer att kunna låsa in saker på ett säkert sätt. Rummet bör ha någon form av skåp som kan låsas så att man kan lämna saker som man inte vill ta med sig under dagarnas utflykter.

5 Dec 2013