...en fröjdefull jul vi få – med gåvokort!

GåvokortJu närmare julen kommer desto mer ökar presentstressen. Julklappar ska handlas till barnen, till släkten, till vännerna... och till kollegorna. Det är ju brukligt att företag ger sina anställda julgåvor som tack för samarbetet under det gångna året, som en trevlig gest inför det kommande årets utmaningar. I ärlighetens namn är de flesta företagsklapparna dock inget man blir särskilt upphetsad över, det är sällan som företaget lyckas ge bort något man faktiskt behöver eller tycker om.

Ibland kan julklappen ha motsatt effekt och verka direkt demotiverande – om den anställde känner att presenten inte är en extra uppskattningsgåva utan bara ett tomt, själlöst och billigt trick för att vinna dennes uppskattning. Faktum är ju att de flesta företagsledare har viktigare saker att spendera tid på än julklappar, eller att den som ansvarar för inköp av klapparna blir överväldigad av utbudet, inte kan komma på något som passar alla och till slut beställer en penna med företagets tryck eller något liknande träigt.

Så nu när julen så sakteliga börjar närma sig, ta istället en titt på gåvokort jul! Ett gåvokort löser faktiskt alla problem. Det fungerar ungefär som ett presentkort, mottagaren som tar emot kortet loggar in på sidan som står angiven på gåvokortet och får därifrån välja mellan ett antal olika presenter. Julklappen levereras direkt hem till mottagaren, inga fraktkostnader eller liknande tillkommer utan dessa ingår redan i gåvokortets pris (som ju företaget betalat).

Genom att ge bort ett gåvokort kan man alltså slå ett antal flugor i en smäll. Dels låser man inte upp sig på en enda gåva, dels slipper man logistikproblem (att dela ut ett gåvokort är enkelt), dels brukar det vara en uppskattad present. Just faktumet att man får välja själv bland ett urval av gåvor gör att gåvan känns mycket mer personlig än ett vanligt presentkort. Om man vill kan man dessutom beställa gåvokortet med personliga hälsningar eller eget tryck, i alla fall om man är ute i god tid. Liva upp dina anställdas jul 2013 – ge bort ett gåvokort!

24 Sep 2013