Ett par marknadsföringstips för företaget

MarknadsföringMarknadsföring har alltid haft en oerhört viktig roll att spela i ett företags framgångar (eller bristen på dessa). Det spelar ingen roll hur bra produkt du har, om du inte lyckas få ut produkten till dina potentiella kunder kommer du förr eller senare gå i konkurs. Så enkelt är det. Nuförtiden finns så pass många marknadsföringskanaler att det är svårt att veta vad man ska satsa på, konsulter från alla håll lobbar sina egna tjänster och särskilt för det mindre företaget med begränsad budget kan det vara svårt att välja rätt. Här följer ett par tips att ha i beaktande:

Internet är inte allt!

När man lyssnar på någon som försöker sälja in sökmotoroptimering eller konsulttjänster inom sociala medier, alternativt behovet av en ny webbsida, kan det verka som om all marknadsföringsbudget måste satsas på SEO eller sociala medier omedelbart. Även om det absolut kan fungera bör du tänka på att detta dels är en långsiktig satsning som kommer kräva jämförelsevis stora investeringar innan du ser resultat, och kanske finns det andra kanaler som är effektivare och ger avkastning snabbare.

Glöm inte presentreklamen

Presentreklam - alltså olika typer av reklamartiklar som du delar ut till kunder eller samarbetspartners - kan vara ett bra sätt att sticka ut från mängden. Att ta fram olika typer av reklamartiklar med till exempel ditt företags logotyp och kontaktuppgifter behöver inte kosta speciellt mycket, men det kan verkligen öka företagets synlighet. Ta till exempel presentreklam sportflaskor - att dela ut sådana sportflaskor gör att alla på gymmet noterar ditt företag, det är alltså ett bra sätt att sticka ut.

Våga vara otraditionell

Marknadsföring handlar mycket om att sticka ut, om att våga. Så våga vara otraditionell i din marknadsföring! Du kanske inte behöver vara kontroversiell, men att sticka ut är nästan ett måste i dagens reklamificierade värld. Att ta till mer okonventionella typer av marknadsföring är ett sätt att uppnå relativt stor synlighet med jämförelsevis liten budget!

2 Mar 2014