Genomgå en permanent hårborttagning vid generande hårväxt

hårborttagning i göteborg

Om man generas av sin hårväxt kan man antingen försöka vaxa bort den eller försöka genomgå en permanent hårborttagning. En behandling av missgynnande hårväxt sker på särskilda kliniker med hjälp av diodlaser, radiofrekvens eller en IPL-utrustning. Den som skall utföra behandlingen bör vara medicinskt utbildad, så att man inte får några men av hårborttagningen. En laserterapeut bör ha goda kunskaper om kroppen och behandlingen bör utföras med effektiva maskiner för att ge ett så bra resultat som möjligt. Det finns maskiner som fungerar med både laser- och radiofrekvenser. Detta gör det möjligt att ta bort ljusa och tunna hår och dessutom ge en behandling på en mörk hudtyp, till skillnad från en IPL- eller traditionell laserbehandling. Med hjälp av denna maskin utförs hårborttagningen mindre smärtsamt, varför man kan behandla även de mest känsliga områdena på kroppen utan att riskera skador.

Innan en behandling bör man undvika solen i 30 dagar. Man bör absolut inte ha använt någon form av kräm eller deodorant i nära anslutning till besöket. Detta för att behandlingen skall bli lyckad och för att man skall kunna ta bort så mycket hår som möjligt. Huden bör vara ljus och man bör inte ha använt brun-utan-sol. Man bör heller inte ha använt någon form av vaxning av den kroppsdel som skall behandlas, då hårroten måste finnas kvar. Däremot kan man raka området på traditionellt sätt mellan behandlingarna. Helst bör man ha högst 1 millimeter stubb på behandlingsområdet, varför man bör raka sig i så nära anslutning till besöket som möjligt. Om behandlingen inleds med att man rakar området tillkommer en extra avgift.

Mörkare hår än hudfärg

Du måste ha ett mörkare hår än din hudfärg för att laserbehandlingen skall fungera. Detta för att laserljusets starka ljus arbetar emot kroppens pigment, även hudens. Därför måste det var en betydande färgskillnad mellan hårets- och hudens färg på det område som skall behandlas. Om man däremot genomgår en behandling med hjälp av radiofrekvens kan man även ta bort ljusa hår. Detta för att radiofrekvensen arbetar mot värme och inte påverkas av hudens pigmentering.

Antalet behandlingar som man måste genomgå för att helt bli fri från hår varierar beroende på vilket område på kroppen som behandlas, samt hår- och hudtypen. Vanligtvis krävs det mellan fyra och åtta hårborttagningar, men det är ovisst vilket som är det exakta antalet. Har man ett ljusare eller tunnare hår blir antalet behandlingar fler än om håret är grovt och mörkt.

5 May 2015