Handla kläder från Asos

KläderDet går att hitta snygga och bra kläder online – till långt lägre priser än om du köper i butik. Faktum är att just klädbranschen är en av de branscherna där skillnaden mellan ett plaggs tillverkningskostnad och priset du får betala i butik är som högst. Ett plagg som kostar 1000 kronor har kostat kanske max 50 i tillverkningskostnader, ofta mycket mindre. Påslaget blir än större om du köper plagget i butik, eftersom fysiska butiker måste ha ett större påslag för att gå runt – för att driva en nätbutik räcker det med att hålla ett lager varifrån beställningar expedieras och skickas, medan fysiska butiker måste förutom lager även ha utbildad personal, betala dyra lokalhyror (ett lager kan du lägga mitt ute i skogen om du så önskar, men en butik måste ligga där potentiella kunder finns), betala dyrare försäkringar och så vidare och så vidare.

Ett allmänt känt faktum är också att mängden pressar priset. Någon som köper in 1000 plagg i månaden av en leverantör kommer få betala ett högre pris per plagg än någon som köper in en miljon plagg. Och ett lägre inköpspris på en så pass konkurrensutsatt marknad som klädhandeln innebär ett lägre pris för dig som slutkund.

Just därför tänkte vi tipsa om butiken ASOS.com, som är en gigantisk klädhandlare baserad i Storbritannien. De har ett väldigt stort utbud och oerhört bra priser, och deras kundantal räknas i miljoner. Dessutom kan du hitta Asos rabattkod på nätet, vilket ger dig ännu mer rabatt på deras redan låga priser.

Eftersom Storbritannien är medlem i EU slipper du betala tull och andra omkostnader. Dessutom gäller EU-regler för konsumentskydd, vilket ger en extra trygghetskänsla. Den enda egentliga nackdelen är leveranstiden – Asos erbjuder gratis frakt inom EU, men dock får man vänta 1-2 veckor på sin beställning. Ett i vårt tycke lågt pris att betala med tanke på den störa mängden pengar man sparar!

20 Aug 2013