Inredningen en viktig framgångsfaktor

RestauranginredningEn genomtänkt, personlig, unik och intressant inredningsdesign bidrar givetvis mycket för trivseln, helhetsintrycket och gästernas upplevelse av restaurangbesöket

Om din restaurang har en smakfull inredningsstil som matchar den målgrupp du i första hand vänder dig till så bidrar det till att skapa trivsel och den totala matupplevelsen blir högre och du får fler återkommande kunder och ryktet om din restaurang sprider sig.

Man kan nog sammanfatta det så här enkelt – dessa är de avgörande framgångsfaktorerna när man driver restaurang.

  • Maten
  • Servicen
  • Inredningen och miljön
  • Priset
  • Läget

Hur skapar man då en inredningsstil som bidrar till att skapa en trivsam, ombonad och trevlig miljö för gästerna och som samtidigt harmonierar med menyn. Ett bra sätt kan vara att utgå från den typ av gäster som oftast brukar besöka din restaurang eller den målgrupp man vill attrahera. Vilken ålder och livsstil representerar de? Vilken typ av miljö uppskattar just din målgrupp, vilka faktorer bidrar till deras trivsel osv.

När du har detta någorlunda klart för dig – kan en klok idé vara – att ta hjälp av en arkitekt eller professionell inredare – det finns inredare som specialiserat sig just på restauranger, caféer och liknande. Det är ju inte direkt samma sak att inreda en restaurang som att inreda ett privat hem.

En professionell inredare kan hjälpa dig att hitta den rätta stilen och förverkliga de idéer som du lägger fram.

Det finns flera företag som specialiserat sig på just restauranginredningar och även flera webbshopar med ett stort urval av restaurangmöbler och möbler även för pubar, caféer etc. – En av de webbshoppar som specialiserat sig på inredning och möbler till just restauranger är AZ Design. Hos dem kan du hitta ett stort sortiment av restaurangmöbler, bord, restaurangstolar, fåtöljer, restaurangsoffor mm som är tillverkade för att klara de högre kraven samt även utemöbler för de restauranger och caféer som på sommaren har servering utomhus.

En fördel med AZ Design jämfört med en del andra webbshoppar som säljer möbler och inredning är att hos dem kan du även få hjälp att skräddarsy möbler helt efter dina egna önskemål så du kan t.ex. designa dina egna restaurangsoffor, cafémöbler och andra restaurangmöbler. En annan variant är att man kontaktar ett inredningssnickeri som t.ex. Janax Snickeri (i Stockholm) där man kan beställa specialsnickerier som t.ex. restauranginredningar. De tillverkar måttanpassade snickerier helt efter dina önskemål men en bra ritning underlättar ju förstås.

22 Jan 2014