Inspirationskällor för ens kök

KökNär man ska renovera köket eller installera ett helt nytt kök behöver man inspirationskällor. Ibland räcker det med att bara ta en titt på köket eller rummet som man ska göra om till kök, men ofta behöver man mer inspiration än så.

Ett bra tips är att kolla i IKEA-katalogen. Säga vad man vill om IKEA:s kök och om att de kan verka opersonliga, men som en inspirationskälla är katalogen faktiskt oslagbar – du har en lista på en rad olika varianter i olika stilar som kan få dig att tänka till. Ett annat ypperligt tips är att besöka ett par kökssalonger och ta en titt på olika typer av kök, beslag, luckor och så vidare. Annars kan du också söka på nätet – en kompis till mig halkade av en slump in på en tysk sida (Küchen-griffe.com) och såg ett par snygga aluminiumhandtag, sedan fick han en idé om hur luckorna skulle se ut, och därefter gick allting mycket smidigare.

Passa också på att spionera på dina vänner. Ofta är ju vänkretsen sådan som i alla fall till viss del tycker om liknande saker som du själv, så om du går i renoveringstankar kan det vara en idé att spendera lite längre tid i dina vänners kök. Och vänner kan även ge tips och råd om var du bäst kan handla och så vidare!

16 Apr 2012