Kökshandtag i olika material

Kökshandtag benämns ofta vara pricken över i:et av inredningen i ett kök. Kökshandtag är den lilla detaljen som kan förändra såväl känsla som inredningsstil i hela köket och som finns att köpa på till exempel Barahandtag. Med andra ord krävs det att man lägger ner mycket tid och planering för att allt ska passa och att pricken över i:et ska vara den bästa detaljen i ditt kök.

Kökshandtag finns utformade i alla olika former och färger. Kökshandtag är också tillverkade i alla möjliga material. Allt detta för att det ska finnas kökshandtag till alla olika drömkök. Några av de allra vanligaste materialen som kökshandtag tillverkas i är: aluminium, trä och även rostfritt stål. Men detta är bara några exempel på vad som egentligen finns på marknaden och många mer existerar. Jag tänkte nu nämna några av de vanligaste materialen som man tillverkar kökshandtag i och även några för- och nackdelar med de olika materialen.

Det första materialet som jag tänkte nämna är trä. Trä använde man sig ofta av förr i tiden till kökshandtag och de allra första kökshandtagen som tillverkades var av trä. Några av trädslagen som används att tillverka kökshandtag i är bok, ek och valnöt. Trä är ett handtag som ofta tål mycket men behöver för det mesta behandlas med något för att det ska stå emot slit längre.

Det andra materialet är mässing. Det materialet var speciellt populärt på 1920-talet men används i viss mån fortfarande idag. Mässing består av en metallblandning mellan koppar och zink. Mässingshandtag är ofta guldfärgade vilket medför att de ofta får en känsla av mer elegant slag. Det bidrar också till att handtagen ofta ser mer rustika ut.

Det tredje och sista material som jag tänkte nämna här är aluminium. Aluminium är en lättmetall samtidigt som den har väldigt svårt för att bli angripen av rost, vilket gör att den är väldigt användbar till mycket. De flesta former och utförande av kökshandtag kan man göra av aluminium, vilket gör att just det materialet är så populärt inom detta område.

Detta var några av de vanligaste metallerna som används när man tillverkar kökshandtag. Men som tidigare sagt så finns det många fler på marknaden och platsen hade inte funnits till för att beskriva dem alla. Men efter denna sammanfattning hoppas jag att ni har fått en liten klarare bild av vad man kan tillverka kökshandtag av samt att det har gjort ert val lättare när ni ska välja ut era kökshandtag.

8 Mar 2013