När bör jag gå till en naprapat i Uppsala?

Bor du i Uppsala och har ont i rygg, axlar, nacke, ben eller i någon annan del av kroppen så är chansen stor att en naprapat i Uppsala kan hjälpa dig. Frågan är förstås när man ska uppsöka hjälpen. Vi har alla olika smärttrösklar och du kanske inte tycker att lite spänningar över nacken är så mycket att tramsa om. Saken är dock den att det som ger ett lätt obehag idag kan bli till en total låsning imorgon. Har man aldrig haft några större hälsoproblem så kanske man inte inser att värk kan utvecklas och leda till situationer som man verkligen inte hade räknat med. Om du funderar på om och när du ska gå till naprapaten så bör du antagligen boka en tid redan idag. Du kan snabbt hitta en duktig naprapat i Uppsala och det här kan vara det som gör att du snabbare blir fri från problem som till sist kan bli mycket större…

När du lider av…

Problem med värk och spänningar är naprapatens stora nöje för det här är saker som han eller hon kan göra något åt. Med manuella behandlingar och även med hjälp av modern teknik som TENS och stötvågsbehandlingar så kan naprapaten ta hand om den som lider av åkommor som huvudvärk, migrän, ont i rygg, nacke och ben, musarm, ischias, hälsporre, ont i fot och vad, och mer. Listan med det som kan behandlas med naprapati kan göras lång så det är väl värt att gå till naprapaten för att utvärdera vad du egentligen lider av. Många blir överaskade då de får veta att smärtan i foten har sin rot i ryggen, så det är verkligen smart att få hjälp av en person som har så stor kunskap om vår fysiologi och hur allting hänger ihop.

Akuta problem

Den som har akut ont ska omedelbart ta sig till en naprapatklinik. Detta särskilt om du vet med dig att det återigen handlar om en typ av smärta som du har brottats med tidigare och som läkare bara kan ordinera smärtstillande för. Naprapaten kan också skriva ut inflammationshämmande och smärtstillande preparat samtidigt som manuella behandlingar hjälper läkningen. Om du ringer en naprapatklinik och talar om att du lider av akut smärta så kan de med största sannolikhet ge dig en snabb tid så att du kommer igång med rätt behandling så snart som bara är möjligt.

Det spänner lite

Man behöver dock inte ha så ont att man gråter för att inse att man måste gå till en naprapat. Faktum är att många går med jämna mellanrum för att ta hand om spänningar och värk som uppstår då man jobbar för hårt utan att byta ställning. Om du till exempel vet att du får ont i ryggen av att jobba vid datorn för länge utan pauser så kan det ju hända att du på grund av stress glömmer bort att resa på dig och röra kroppen. Det kan räcka med en dag på detta vis för att det ska börja göra ont i nacke och rygg. Går du till en naprapat så kan du snabbare bli av med dessa spänningar och motverka att arbete vid samma dator nästa dag kommer att förvärra situationen. Om du upplever viss stress så är det alltså motiverat att gå till naprapaten för förebyggande behandling. Ta även tillfället i akt att diskutera hur du jobbar och om du kanske kan implementera en ny rutin för ditt sittande för att undvika spänningar och värk. Naprapaten har stor kunskap om rörelseprogram och övningar som du kan utföra vid ditt skrivbord för att må bättre oavsett hur pressat ditt schema är.

Idrottare

Idrottare råkar ofta ut för idrottsskador och dessa kan behandlas av en duktig naprapat som har god kunskap om behandlingar för den som sportar intensivt. Många gånger så kan det löna sig för idrottare att etablera ett nära samarbete med en naprapat för att jobba med förebyggande behandlingar i enlighet med det träningsprogram som är aktuellt. Under intensiva perioder så kan det verkligen vara nyttigt att få lite extra hjälp med stretching och massage så att man undviker den typ av skador som alltför stor påfrestning gärna leder till. Idrottaren blir även bättre medveten om sin kropp och dess kapacitet vilket leder till smartare träning och förhoppningsvis även till bättre resultat.

22 Jan 2013