Ögonlaser

Viden ögonoperation används en särskild ögonlaser för att behandla vävnaden i ögat. Genom att skära och förändra vävnaden kan man med hjälp av ögonlaser omforma ögat så att ljuset bryts på rätt ställe inne i ögat. En ögonoperation med laser går snabbt att genomföra. Vanligtvis görs behandlingen på 30 minuter. Beroende på behandlingsmetod varierar tiden det tar innan det opererade ögat får fullgod syn.

På senare år har priset på operationer med ögonlaser sjunkit kraftigt. I takt med att tekniken har utvecklats och kundunderlaget ökat kan nu många kliniker runt om i Sverige erbjuda kvalivicerade behandlingar med ögonlaser till förmånliga priser. Något man bör ta med i beräkningarna är att man efter en viss tid har tjänat igen kostnaden eftersom man inte längre behöver köpa kontaktlinser som blir ganska dyra i längden.

Den som är kraftigt närsynt kan få problem att korrigera synen så att den blir perfekt. Det gäller även om man har vissa former av brytningsfel. Men utvecklingen har som sagt gått framåt och nu för tiden kan man behandla de vanligaste typerna av synnedsättning med ögonlaser.

Tänk dig att vakna upp en morgon och kunna se perfekt utan att behöva famla efter glasögonen på nattduksbordet. Bestämmer du dig för att genomgå en ögonoperation med ögonlaser så kan det bli verklighet. Då kan du överge glasögon och linser för gott.

4 Oct 2011