Profilreklam - en undervärderad marknadsföringskanal

Nuförtiden satsar många alla sina marknadsföringer på moderna reklamkanaler såsom Google AdWords, Facebookannonsering, bannerannonser på webbsidor och liknande. Större företag med mer pengar annonserar även i TV och radio, mindre bolag kanske köper annonser i lokaltidningen eller reklamplats i lokalradion. Men faktum är att det som många missar är att det fortfarande finns traditionella marknadsföringskanaler som fungerar bra.

Ett exempel är profilreklam. Det rör sig om olika produkter som du profilerar med ditt eget företags logotyp, slogan eller motsvarande. Det kanske låter som ett väldigt uppenbart sätt, men det fungerar faktiskt.

Tänk efter själv - om du dag efter dag sitter vid en dator där USB-minnet pryds av en viss företags logotyp, kommer det inte att påverka dig? Kommer inte någon annan som du ger minnet till lägga märke till loggan? Kaffemuggar är ett annat klassiskt medium att placera profilreklam på.

Och godis! Vem gillar inte godis? Så varför inte se till att till exempel trycka upp ditt företags logotyp på en godisask? Eller göra en chokladkaka med bolagets senaste reklamkampanj? Det passar utmärkt att dela ut som en present till kunder till exempel. Särskilt om du säljer lite dyrare varor kommer det ge väldigt mycket goodwill om varan levereras tillsammans med en chokladask - det är en liten gest som ger mycket i form av kundnöjdhet.

Ett annat tip är musmattor med eget tryck. Lite samma sak som USB-minnet, fast på ett annat sätt. Funkar att ge bort, funkar att ha på kontoret, funkar i allmänhet - det är också en mycket bra produkt för din profilreklam.

Ha detta i åtanke framöver. Även om det finns en rad intressanta nya marknadsföringskanaler, glöm inte bort de gamla klassiska som fortfarande fungerar!

14 Mar 2014