Karabys ridläger är ett bra val

ridläger skåne

Karaby ridskola arrangerar ridläger under hela sommaren och ranchen har 40 olika ponnyer och hästar. Man måste ha fyllt minst 9 år för att kunna deltaga i lägren. Det finns även dagläger som lämpar sig om man inte kan sova borta.

De satsar på kvalité och trivsel genom att deras utbildade instruktörer har flera års hästvana. De erbjuder jämna ridgrupper som särskiljer de ovana ryttarna ifrån de rutinerade. Hästarna är väl inlärda, vilket gör att man såsom ryttare får ut mycket av att rida på dem. Lägerledarna står till tjänst när du är i behov av hjälp och ger dig stöd under hela din vistelse på lägret. Dagsprogrammet är välplanerat och det finns många trevliga aktiviteter att tillgå. För att ytterligare öka trivseln under din vistelse erbjuds en god och vällagad mat.

Ridning och hästar

Huvudaktiviteten på detta ridläger är ridning och skötsel av hästarna, Detta ger dig både praktiska och teoretiska kunskaper om häst- och stallvård. Det finns även utrymme för lek, brännbollsspelande, tipsrundor, lägerbål och trivselkvällar. En kväll i varje vecka görs ett besök på Liseberg. Dessutom erbjuds bad i en badsjö nära lägret. Då får både du och din häst vara med.

De stugor som man bor i på lägret har plats för mellan 2 till 6 bäddar. Både stallet, ridhuset, ridbanan, betes- och skogsmarken ligger i nära anslutning till gården. Det finns även gott om ridvägar i området.

Det är viktigt att det erbjuds gott om mat under ett ridläger, man äter därför 4 gånger om dagen och glass samt godis finns att tillgå i deras egna kiosk. Att vara vegetarian eller allergiker innebär inga problem, då de erbjuder en alternativkost till självkostnadspris.

Det är bra om du har en egen ridhjälm som du kan ta med dig till lägret. Saknar du detta lånar de gärna ut en till dig. Du bör ta med dig en oöm klädsel, ridbyxor, klackade stövlar, ridhandskar, ridspö, regnställ, kraftiga skor, badkläder, sovsäck eller sängkläder, handduk och toalettartiklar.

Den avgift som man betalar täcker maten, boendet, ledarnas arvoden, administrationskostnader, och all ridning. Dessutom ingår ett medlemskap i Mölndals Ridklubb förutom en olycksfallsförsäkring. Man måste dock själv bekosta resorna till och från lägret. De erbjuder sig däremot att hämta dig vid flygplatsen, buss- eller tågstationen till en låg kostnad. Man måste betala avgiften senast 4 veckor innan man kommer till lägret.

9 Jun 2015