Rekrytering - En viktig uppgift

rekrytering i göteborg

När ett arbete skall tillsättas är det viktigt att rätt person hamnar på rätt plats. Därför är rekrytering en mycket viktig uppgift. Personen som ska anställas ska inte endast ha rätt utbildning för jobbet utan även en förmåga att omsätta sin kunskap i praktiken. Lika viktigt är personens förmåga att passa in på arbetsplatsen. Vilka egenskaper är viktiga? Stresstålighet, uthållighet eller en glad utåtriktad personlighet? Hur väl speglar den tilltänkta anställdas CV verkligheten och hur vet man efter bara en eller ett par. anställningsintervjuer att magkänslan stämmer och att man hittat rätt person för jobbet? Övning ger erfarenhet och har man anställt personer ett flertalet gånger känner man sig måhända ganska säker på sin uppgift, men är det första gången som man står inför ett rekryteringsuppdrag kan det te sig nog så skrämmande. Även om man har erfarenhet och är säker i sin roll är rekrytering ett tidskrävande jobb. Högen med ansökningar och tillhörande CV som ska gås igenom kan kännas väldigt omfattande och varje intervju som rinner ut i sanden kan vara ett starkt stressmoment om man har ett pressat tidsschema. Utöver detta kan det hända att när man efter mycket möda har hittat rätt person till jobbet visar det sig att denne redan har tackat ja till ett annat jobb.

Oavsett om man är osäker och uppgiften känns skrämmande och övermäktig, eller om man är van men saknar tid och kraft att lägga ner på rekrytering är det skönt att det går att få hjälp. Lämna över hela processen till personer med stor kunskap och erfarenhet av rekrytering, som vet vad de ska leta efter och vad de ska se upp för, då man själv egentligen bara behöver genomgå en anställningsintervju för att själv känna efter om det faktiskt är rätt person som man söker eller inte.

Arbetssöknade

För dig som söker arbete kan lättnaden vara lika stor. Istället för att skicka iväg hundratals ansökningar, springa på oändliga intervjuer och känna ledsnad för varje nej behövs bara en ansökan och ett par intervjuer och sedan kan man slappna av, kanske rent av njuta lite av att vara ledig om än ofrivilligt. Under tiden arbetar andra professionellt på att hitta just det jobbet som passar dig.

Att bli meddelad om att det finns ett jobb tillgängligt, ge sig iväg på anställningsintervju och veta att risken för att behöva handskas med ännu ett avslag är minimal är en stor trygghet. Alla vinner i längden på att låta rekrytering till jobb skötas av personer som har specialiserat sig på just detta.

28 Apr 2015