Samkör gärna SEO och Adwords

AdwordsInom många branscher så pågår det ett rejält krig om topplaceringarna på Google på de mest attraktiva sökorden. Skall man vara med där och kriga så krävs det mycket tid, kunskap och för de flesta även pengar. Att komma från ingenstans till en topplacering gör man inte över en natt utan det krävs ett långsiktigt jobb och när man väl lyckats så kan man inte bara slappna av utan det gäller att fortsätta jobba för att inte börja tappa placeringar. Detta jobb kallas för sökmotoroptimering eller SEO (Search Engine Optimization).

När vi på Teveo hjälper våra kunder med SEO så gör vi det helst i samband med att vi även jobbar med Adwords. Adwords handlar alltså om att annonsera på Google. Fördelen med Adwords är att du relativt omgående kan få dina annonser att visas bland de översta på Google, till och med över de vanliga sökträffarna. Inom branscher där många annonserar så är ju de tre översta resultaten alltid Google Adwords annonser. Även med Adwords så är det ju dock en hel del jobb för att hela tiden optimera kontot så att det presterar så bra som möjligt samtidigt som man helst skall betala så lite som möjligt. Fördelen med denna typ av annonsering är ju att du endast betalar när någon klickar in på din annons. Har du lyckats bra med ditt konto så att dina annonser endast visas för de som verkligen är intresserade av dina tjänster eller produkter så innebär ju detta att de som klickar in med stor sannolikhet är potentiella kunder.

En fördel med att parallellköra SEO och Adwords är att du utifrån Adwordsdata kan få fram mer exakt vad det egentligen är som dina kunder använder för sökbegrepp när de söker efter dina produkter eller tjänster. Denna data kan vi sedan använda som en del i vår sökordsanalys där vi kommer fram till vilka sökord som vi bör jobba med framöver i sökmotoroptimeringen.

Så sammanfattningsvis kan man säga att det är viktigt att jobba med SEO för att på lite sikt få upp placeringarna på Google och därigenom öka antalet besökare. Samtidigt så är det en fördel att parallellköra detta med Adwords så att du snabbt kommer ut med ditt budskap och samtidigt samlar in viktig data som kan användas för att effektivisera Sökmotoroptimeringen.

Är du intresserad av att läsa mer om hur vi jobbar med Adwords finns det en hel del material att ta del av på vår Adwords blogg. Där skriver vi regelbundet artiklar och nyheter om Adwords.

18 Oct 2013