Sänk dina kostnader över Öresundsbron

Om man ska ta sig regelbundet över Öresundsbron blir det väldigt dyrt att köpa enkelbiljetter som kostar runt 375 kronor, men som tur är erbjuds det andra alternativ för dig som ska pendla över Öresundsbron.

Vill man ta sig över med bil kan man köpa ett BroBizz på Øresundsbrons webbplats. Vill man istället åka med kollektivtrafiken kan man köpa ett resekort via Skånetrafik. Kortet heter Jojo fungerar som så att ju mer du reser över sundet desto mer tjänar du på att ha kortet. Det finns två olika typer av kort. Jojo Period och Jojo Reskassa. Jojo Period är ett trettiodagars kort som har ett fast pris runt 2000 kronor beroende på vart man reser ifrån.

Jojo Reskassa däremot laddas på med ett valfritt belopp och ger 20 % på alla resor istället, passar perfekt för den som reser någon gång ibland.

Reser man mycket fram och tillbaka över Öresundsbron kan man bli berättigad resersättning, vilket kan sänka dina kostnader över sundet ytterligare. Resersättningen baseras på antal arbetsdagar samt hur långt man pendlar. Detta förutsätter att det är du själv som står för din resekostnad över Öresundsbron och inte din arbetsgivare.

Det går självklart att försöka minska kostnaderna ytterligare men det här var några tips för att göra det lönsamt att pendla över Öresundsbron.

5 Dec 2013