Vackra tavlor förlänger livet

TavlaVackra tavlor förlänger livet – kanske inte direkt, men på ett indirekt sätt definitivt. För den glädjen man upplever när man ser en tavla som inspirerar, den känslan av förundran man har för målarens genialitet, den upplevelsen man får – det är något som höjer välmåendet och om ett gott skratt kan förlänga livet så kan en vacker tavla definitivt göra detsamma!

Tyvärr är tavlor något som är dyrt och det är få förunnat att ha en ”äkta” konstnärs verk uppe på väggen därhemma. Det man dock kan satsa på är att istället försöka köpa upp konstverk målade av unga konstnärer som ännu inte fått sitt genombrott, då kommer man undan klart billigare. Och om man har riktig tur blir konstverket värdefullt i takt med att åren går.

Dock så är det ju självklart inte därför som man köper tavlor, i alla fall om man ser på tavlorna som konst och inte som en investering. Om man vill ha en vacker tavla hemma är ju det viktigaste ens subjektiva uppfattning om denna, inte hur mycket den kostat eller vilket namn som signerat bilden.

Och för den som inte har råd eller av någon annan anledning inte vill ha tavlor på väggarna därhemma heter ju räddningen såklart konstmuseer – att besöka ett konstmuseum ger positiv energi under flera dagars, om inte veckors, tid. Så passa på att besöka ett du också – det kan nog förlänga ditt liv...

6 Nov 2013