Vad är inne och vad är ute?

KakelSnart är det dags för oss att göra om vårt badrum. Härligt! Skönt att bli av med de gul-bruna färgtonerna som finns där inne just nu. Vi tog hjälp av Pronto Kakel i Malmö! Härliga färgval á la 70-tal, haha! Förstår inte riktigt hur man tänkte när både plastmatta, tapeter, badkar, handfat och toalett går i samma nyanser?! Men så går det kanske när en viss färg är populär. Eller? Bara för att detta årets färger är lila och rosa så hade vi ju aldrig kaklat vårt badrum i dessa färger!

Man måste ju tänka lite framåt också. Även om vi hade velat ha en häftig färg på kaklet på väggarna, typ röd eller turkost, så kommer vi inte att välja det. Hellre att det blir stilrent och att det passar andra människor ifall man vill sälja huset en dag, än att det avskräcker. Man vill ju inte att potentiella köpare tänker att ?det här kan vi inte leva med, nu måste vi tänka på att ha pengar över till att renovera badrummet igen?. Man kan ju alltid piffa till med handdukar i härliga färger istället. Och med blockljus, duschdraperiet, tvålflaskor, matta, tvättkorgar med mera. Bara fantasin som sätter stopp. Och mannen! Ahaha!

Vad ska vi då välja?

Svart och vitt lär väl aldrig gå ur tiden. Kanske ska man satsa på det i badrummet? Men det känns ju lite stramt ändå. Grått är ju också snyggt. Finns dessutom så himla mycket att välja mellan numera. Olika storlekar på kakel, olika nyanser och massvis av olika material. Jag och mannen kommer att bli ovänner om det här ju! ;)

Jag tror att det i slutändan kommer att bli någon sorts grå nyans på golvet och vitt kakel på väggarna. Kanske att vi vågar slänga till med en annan sort på en del av väggen, typ ovanför toaletten eller vid handfatet. Då kan man ju välja någon gråaktig sten kanske, eller något schackrutigt mönster. Men ändå stilrent och inte något färgglatt. Och kanske att man vågar sig på en svart toalett? Hade ju varit lite häftigt faktiskt. Och det går ju att byta ut hyfsat lätt till en vit ifall man skulle vilja det i framtiden. Måste implementera detta hos min bättre hälft nu. Tjingeling!

7 Apr 2014